MARTINA ALMGREN QUARTET

OM MAQ AKTUALITETER PRESS CD KONTAKT

Biografi

Martina Almgren leder sin svängiga och dynamiska kvartett sedan 1998.

Gruppen har turnerat mycket både i Sverige och i Tyskland och Schweiz. Musiken och formatet gör att de gärna spelar även på andra ställen än de traditionella jazzklubbarna. Det har blivit allt från andra typer av klubbar, till konsertlokaler, kyrkor och utomhusscener. MAQ var t ex en av drivkrafterna bakom projektet "Jazz-the next generation" som i regi av MCV turnerade i Västsverige 2001-2002 med en blandning av offentliga konserter och workshops på olika skolor. Samarbete med en schweizisk jazzensemble har lett till spännande och bejublade konserter i Schweiz.

I november  2005 genomförde gruppen en riksomfattande Pulsslagsturné, ett projekt initierat av Svenska Jazzriksförbundet.

Gruppen har gett ut fyra skivor: September (Imogena) 1999, Leaving Home (Zebra Art Records) 2001, Unden (Imogena) 2003 och Bingo (Imogena) 2005.

Martina Almgren

Dynamisk och uttrycksfull på trummor och som kompositör. Hon har de senaste åren hörts i diverse sammanhang,  bla med Känsliga Bitar, Häjkån Bäjkån Band och Elajo. Nu ägnar hon sig framförallt åt egna grupperna MAQ, Oh Yeah Orchestra och trio Von BOM.

Owe Almgren

En mångsidig basist , kompositör och arrangör samt lysande improvisatör som är verksam i bl a Lars-Erik Norrström trio,  barT med Jim Beard och i Bohuslän Big Band.

Björn Almgren

Kraftfull och lyrisk saxofonist som också hörs i jazzgrupper som Steam och Magnus Nyström Band.

Han arbetar med egna R&B projektet Brothers of Invention och spelar trummor i Nazarenes.

Tommy Kotter är en oförutsägbar och ständigt lika inspirerande pianist.

Skivaktuell med sin egen grupp Tommy Kotter Unit, för vilken han  komponerade 2003 års beställningsverk till Jazz i Göteborg. Han är även verksam i  i Kjell Jansson Quartet, Lasse Lindgren Constellation och i Bohuslän Big Band.

 

 

                         

Webmaster

Senast ändrad: 01 February 2007

info@martinaalmgren.se

 

© Basstudio